the Event Essentials


Reception Timeline in a Snapshot
July 6, 2007, 2:59 pm
Filed under: Reception

I got this great article out of the Arizona Weddings Magazine (www.arizonaweddings.com) and thought it would be a helpful tip to most brides.

jenandadamdnace.jpg

Planning help: 5 Hour Reception Timeline

6:00 p.m. – (60 minutes) Hors d’oeuvre and Cocktail Hour

7:00 – (5 minutes) Introduction of Wedding Party, Introducing Maid of Honor and Best Man, Introduction of Couple

7:10 – (5 minutes) Toast by Best Man and Others

7:15 – (75 minutes) Sit Down Dinner or Buffet

8:30 – (15 minutes) Cutting the Cake

8:45 – (5 minutes) First Dance

8:50 – (5 minutes) Bride and Father Dance

8:55 – (5 minutes) Groom and Mother Dance

9:00 – (30 minutes) Open Dancing

9:30 – (15 minutes) Garter Toss

9:45 – (15 minutes) Bouquet Toss

10:00 – (55 minutes) Resume Dancing

10:55 – (5 minutes) Last Dance

11:00 – Goodbyes and Getaway

Advertisements

Leave a Comment so far
Leave a comment



Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s



%d bloggers like this: